söndag 12 februari 2012

Så håller strumporna längre

Vad kvinnor mest önskar av sina nylonstrumpor så är det att dom ska hålla längre. Under året kommer vi få se många nya modeller stickade med Lycra Fusion som minimerar risken för maskor, vi har redan Fiore Forte och Charnos Run Resist. Men det är ju bara ett fåtal modeller så vi har trålat lite på nätet och hittat några “husmorsknep” för hur du får dina strumpor att hålla längre.

  • Det mest populära tricket som alla kvinnor bör känna till är att stoppa en maska med klart nagellack som hindrar maskan från att bli större.
  • En annan variant av samma sak är att använda hårsprej, den har också en klistrande effekt och hindrar maskan från att bli större.
  • Vi har också läst att maskor kan stoppas genom att knida in strumpan med en fuktig tvål.
  • Tvätta strumpbyxorna innan du använder dom. Fyll handfatet med vatten och tillsätt stärkelse enl anvisning på stärkelseförpackningen och blöt strumporna ordentligt. När dom torkat ordentligt så lägger du dom i en plastpåse och sedan in i frysen i ett dygn. Stärkelsen och kylan gör fibrerna starkare och tåligare. 


Vi kan inte gå i god för dessa tips men kommentera gärna här om du testar själv.


-----------------
[Importerad kommentar]
Jättebra tips!
Jobbar själv med underkläder och i den utbildning jag fått om material osv är ju mest hur man sköter dom så det där med att maskorna inte ska springa iväg var jättebra.
Själv tvättar jag upp dom för hand med tvål och vatten eller lite tvättmedel.
Tvättar man i maskin så ta en tvättpåse och bara tvättmedel, INGET sköljmedel och låt hängtorka efter. Ingen torktumling/torkskåp, LYCRA tål inte grader över 40, det förstör fibern.
Jag brukar stretcha dom medans de fortfarande är blöta.
Stretcha dem även innan du tar på dig dom, så att du värmer upp fibern och får ut fulla längden på strumpan och då minimerar du risken för maskor. Vissa av mina kunder använder bomullsvantar ifall de har långa naglar. Fibern är ju jättetålig men vassa föremål gillar den ju inte ;)
Jag har ett par stockings/stay ups/strumpbyxor mellan 9-12 ggr innan de går sönder.
Mvh Anneli

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar