måndag 16 juni 2014

Plombering, returer och betalningar

Sedan i 13 juni gäller nya regler för distanshandel och hur kunder får prova och returnera samt hur vi som handlare får behandla returerna.
Vi har sett tre huvudsakliga förändringar gentemot de tidigare reglerna.  1. Vi måste nu bevisa att en vara öppnats för att kunna vägra returrätten av öppnade strumpor/strumpbyxor. Därför kommer vi plombera förpackningarna med en speciell säkerhetsetikett.
  2. För returer av andra varor, sådana som ni måste få prova, till exempel höfthållare så kan vi inte längre vägra returrätt även om den är skadad eller saknar etiketter och märkningar. Men vi har full rätt att dra av pengar från återbetalningen. Just nu finns inga riktlinjer men jag kan tänka mig att vi pratar om upp till 50-60% på en skadad vara.
  3. Vi måste försäkra oss om att du som kund förstår att varorna måste betalas. Detta kan ju tyckas märkligt men tydligen är det ett av de nya kraven och därför kommer ett tillägg i kassan tvinga dig att lova oss betalning för det du beställt.

Den riktigt stora fördelen med den nya lagstiftningen är att den gäller i hela EU och vi får alla konkurrera på samma villkor (i detta avseende).


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar